Netwerk

In 2008 is het Wandelnetwerk Twente geopend. In totaal wordt 3.000 km aan wandelroutes aan elkaar gekoppeld met onderweg daarbij behorende voorzieningen.


Over het Wandelnetwerk

Van ‘ommetje’ tot meerdaagse wandeltocht

Heel Twente is voorzien van het uitgekiende systeem van bewegwijzering dat honderden kilometers rondwandeling met elkaar verbindt. Het wandelnetwerk heeft 423 rondwandelingen. Zowel voor een ‘ommetje’ als een meerdaagse wandeltocht biedt het wandelnetwerk alle mogelijkheden. Er zijn al routes vanaf 3 kilometer die met een specifieke kleur zijn gemarkeerd. Onderweg is het mogelijk om bij een genummerd keuzepunt over te stappen op een andere route met een andere kleur. In totaal zijn er 1185 keuzepunten. Op die manier zijn routes eindeloos met elkaar te verbinden tot de gewenste afstand of het gewenste doel. Ook bestaande Lange-Afstand-Wandelpaden zijn in het netwerk verweven.

Startpunten

Een startpunt herken je aan een informatiepaneel met daarop een overzichtskaart van alle routemogelijkheden in de directe omgeving.

Rondwandelingen

Vanaf een startpunt is het mogelijk een rondwandeling te maken van circa 3 - 10 kilometer door de gekleurde pijlen op de routepalen van de door jou gekozen route te volgen.

Combineren van routes

Je kunt onderweg bij de genummerde routepalen overstappen op andere routes met een andere kleur. Als er een 'i' op een pijl staat, wordt verwezen naar een informatiepaneel.

Lange-Afstand-Wandelpaden

LAW-paden in het Wandelnetwerk herken je in het veld aan de geel/rode of wit/rode pijlen of blokjes en op het informatiepaneel aan de geel/rode of wit/rode blokjes bij de routes.