Over Twente

Binnen en buiten Nederland zijn veel prachtige wandelgebieden te vinden. Allemaal met hun eigen charme. Waarom nou juist Twente?


Over Twente

Welkom in Twente! Landgoed van Nederland. Laat je verrassen door het wonderschone Twentse coulisselandschap. In Twente liggen landgoederen, weilanden, heuvels, heide, houtwallen, bossen en beken gerangschikt als coulissen op een podium van een theater. Dit rijke coulisselandschap kan fietsend of wandelend langs talloze routes worden verkend. Er zijn sprankelende steden die een rijk verleden combineren met alle genoegens van moderne winkelsteden en lieflijke kerkdorpen die herkenbaar zijn aan markante torenspitsen. Kastelen, buitenplaatsen, havezaten en watermolens liggen als pareltjes in het landschap. Historie, kunst en cultuur zijn te vinden bij musea, galerieën en theaters.

Fijnproevers vinden hier bijzondere streekgerechten. Muziek klinkt op festivals, diverse podia en in gezellige cafés. In de winter is soms het karakteristieke geluid van de midwinterhoorn te horen. Sportieve bezoekers kunnen hun hart ophalen aan alle sportfaciliteiten, zoals de fantastische golfbanen en de mogelijkheden om de paardensport te beoefenen. De mystieke kant van Twente is te vinden in de sprookjes en sagen en in de geheimzinnige nevel die soms door de bossen golft. Er is in Twente zoveel om van te genieten.

Kijk voor meer informatie op BeleefTwente.